2020-10-06 10:20:27• hírek • Agerpres

Nagy nyomás nehezedik az egészségügyi rendszerre

Az új koronavírusos megbetegedések nagy száma miatt nagy nyomás nehezedik az egészségügyi rendszerre – jelentette ki a katasztrófavédelmi főigazgatóság (DSU) vezetője, Raed Arafat hétfő este, az országos vészhelyzeti bizottság ülését követően.

Arafat szerint vasárnap 94 betegáthelyezési igénylést jegyeztek országszerte, több beteget szállítottak helikopterrel a déli megyékből Maros, Bihar, Arad, Temes megyébe. "Ez azt jelzi, hogy egyre komolyabb a nyomás, rendkívül fontos, hogy milyen intézkedéseket hozunk" – fogalmazott.

Nelu Tătaru egészségügyi miniszter úgy nyilatkozott, a járványhelyzet alakulása elsősorban az állampolgároktól függ, nem a kórházakban dől el.

"Csak rajtunk múlik, hogy mennyire telítődnek a sürgősségi osztályok, intenzív terápiás osztályok, a fertőző betegeket kezelő osztályok. Gondoljunk arra, hogy a nem koronavírusos betegeket is kezelni kell a kórházakban. Nekik is joguk van az élethez" – mondta.

A koronavírusos megbetegedések növekvő számára való tekintettel az országos vészhelyzeti bizottság több új intézkedést hozott hétfői ülésén.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: